16 Şubat 2013 Cumartesi

İddaa Kuponunu Çoğaltıp Bayileri Dolandırdı!

"Konya'nın Ilgın İlçesi'nde, 4 bin lira ikramiye kazandığı iddaa kuponunu bilgisayarla çoğaltıp, bayileri dolandırdığı öne sürülen 30 yaşındaki M.S., polis tarafından suç üstü yakalandı. M.S.'nin polise verdiği ilk ifadesinde, bu yöntemle bayilerden 500 bin lira toplayıp, gezmek için dünya turuna çıkmayı planladığını öne sürdüğü öğrenildi.

M.S. Afyonkarahisar'da oynadığı iddaa kuponu sayesinde 4 bin lira ikramiye kazandı. 3 bin 600 liranın yukarısındaki ikramiyeleri bayilerin ödemediğini ve sadece bankadan alabileceğini öğrenen M.S., iddiaya göre kazandığı kuponu bilgisayar ortamında çoğalttı. Ardından Afyonkarahisar ve Akşehir ilçelerindeki iddaa bayilerine giden M.S., işyeri sahiplerine, 'Bu kupona ne kadar ikramiye çıkmış, öğrenebilir miyim?"dedi. Bayilerde, kuponları cihaza okutup 4 bin lira ikramiye kazandığını söyledi. M.S., bunun üzerine bayilere, "Abi bu saatte bankalar kapalı. Bana 3 bin 600 lira ver. Geri kalanı senin olsun. Sende bu kupondan ekmek yemiş olursun"dedi. M.S., iddiaya göre bu yöntemle 4 bayii kandırdı. Kuponun orjinal olmadığını ve çoğaltılmış olduğunu anlayan bayiiler, polise haber verdi. Polis yaptığı araştırmada M.S.'nın Konya'nın Ilgın İlçesi'ne geldiğini saptadı. Ilgın polisi de kent merkezindeki iddaa bayilerini konu hakkında uyardı."
 
Şeklinde başlayıp olayın detaylarını anlatarak devam eden haber düştü ajanslara..
 
 
 
Hemen insanın aklına şöyle bir şey geliyor...'Vaayyyy yurdum insanı hemen herşeyin kolayını üçkağıdını bulur'
 
Evet olay öyle bir olaya benziyor...Ulan zaten oynamış ve 4 bin lira kazanmışsın daha ne işin suyunu çıkartıyorsun??
Al paranı koy cebine git işine bak...harbiden şeytanın bile aklına gelmeyecek şeyler geliyor insanın aklına :)
 
Hayır benim anlamadığım bu adam durduk yere bu fikre nasıl kapıldı?
Mutlaka bu durum ile ilgili ön çalışma ve araştırma yapmıştır...Çünkü bir çok sahte kupon ile bankalara gitse foyası çabuk çıkar...
Ve bir başka araştırma ise bayilerin ödeyebilecekleri en yüksek rakama göre yapılmış...
 
Şimdi burada ortaya şöyle de bir soru çıkıyor..
Bayiler eğer sahte kupon olayı ortaya çıkmasaydı 400 lira eksik ödedikleri kuponlarla ilgili yine şikayetçi olurlar mıydı acaba?!!
 
Yoksa 'ulan kısa günün kârı 400 lirayı akşam akşam cebe indirdik keşke hergün böyle kuponlar denk gelse de havadan para kazansak' diyerek keyiflerine mi bakarlardı?
 
EEE Atalarımız ne demiş "ava giden avlanır"
 
Bu durumda her iki avcı da avlanmış :)