27 Şubat 2013 Çarşamba

Çarşaf ve Çöp Poşeti ( Filip De Winter Twitter )

"Belçikalı siyasetçi Filip De Winter'in, çarşafı çöp poşeti ile eşdeğer gördüğünü ortaya koyan Twitter’dan paylaştığı fotoğrafa, AB Bakanı Egemen Bağış da tepki gösterdi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın, Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen söyleşinin gündemi AB’ye tam üyelik ve bir fotoğraftı.
Söz konusu fotoğraf, Belçika’da aşırı sağcı siyasetçi Filip De Winter tarafından Twitter'da paylaşıldı.
Belçika’da da tepki gösterilen fotoğrafta, siyah çöp poşetlerin arasında çarşaflı bir kadınla kız çocuğu görülüyor ve Winter, çarşafın çöp poşetinden farksız olduğu yönünde imada bulunuyor. Winter’ın fotoğrafın yorum bölümündeki yazısı, "Aradaki beş farkı bulun" şeklinde"
 
 
 
Haberleri okurken gözüme ilişti bu haber acaba ne var içerikte diye girdim baktım ..Ve gördüm ki Avrupanın islama bakışında pek bir değişiklik yok gibi...
 
Demokrasiden modernlikten özgürlükten dem vuran! Modern gelişmiş avrupa insanını temsil etmeye aday bir siyasetçi insanların tercihlerini sokağa atılan çöp poşetleri ile eş değer görecek kadar saygısız..
 
Peki yine aynı siyasetçi avrupadaki bir çok sahil kesiminde mevcut olan çıplaklar kampı görüntülerini alıp yanına da eşşek resimlerini koyarak sonra aradaki 5 farkı bulun diye sorma cesaretini de gösterebiliyor mu??
 
Eğer o soruyu da böyle fütursuzca soruyorsa o zaman dengeli hareket ediyor izlenimi verebilir ...Ama o soruyu sormuyorsa o zaman zihniyetinin altında gizli bir islam düşmanlığı olduğu aşikardır....
 
Sonuçta olay ne olursa olsun insanların giyim tarzları birer tercih meselesidir...
Bir insan sokağa bir tişört ve kısacık bir şort ile de çıkabilir...Tepeden tırnağa uzun bir elbise ile de çıkabilir...Bu resimde olduğu gibi çarşaf ile de çıkabilir kime ne?
 
Saygısızlıkta tahammülsüzlükte son nokta gerçekten...
 
Bazı insanlarda "BEN"lik duygusu o derece tavan yapmıştır ki kendi fikirleri dışında olan herkesi aşağılamakta hiç bir mahsur görmezler...
 
Ne o siyasetçinin siyasetçi olması ,ne avrupalı olması,ne hristiyan olması ne de başka bir özelliğe sahip olması bu insanları aşağılama hakkını ona vermez vermemeli de..
 
Milyonlarca kilometre karelik alana sahip dünya üzerinde insanların kavga etmeden savaşmadan yaşayabilmesi sanırım hiç bir zaman mümkün olmayacak..
 
Yazık gerçekten çok yazık ...