18 Aralık 2012 Salı

Safer Ayı (belaların dağıtıldığı ay önemli!)

14 Aralık 2012 ‘de Safer ayına gireceğiz. Belaların dağıtıldığı zaman olarak bilinen bir ay bu. Bir sene boyunca başımıza gelecek tüm belalar bu ay da yeryüzüne inermiş. Tabi ki bu zaman dilimleri kendi başlarına fayda veya zarar verebilecek durumda değiller. Bu musibetlerin Allah’ın takdiriyle olduğu bilinmelidir.
Her an imtihan edildiğimiz bir gerçek. Kullar olarak yapmamız gereken en iyi şey, Allah’a sığınıp sabretmek, isyan etmemektir.

Bu ay 12 hicri aydan birisidir. Allahü Teala 12 aydan dördünü haram ay olarak saymış. Bunun nedeni ayların yüceliğindendir. Bu ayda yolsuzluk, hırsızlık, savaş gibi kötü olayların yaşanmasını engellemek içindir. Tevbe suresinde bu dört yasaklı aydan bahsedilir. Bunlar Recep, Zülkade, Zülhicce ve Muharrem aylarıdır.

Safer ayından Allah(c.c)’ a sığınalım ve duamızı eksik etmeyelim. Rabbim neylerse güzel eyler…
Safer Ayındaki Zikirler
İlk on beş gün şu zikire devam edilmelidir:
Allahümme barik lena fi şehris- safer. Vahtim lena bis-sa’deti vez- zafer.
On beşinden sonuna kadar şu zikre devam edilmelidir:
Allahümme ferricna bihurucis-safer. Vahtim lena bil-hayri vez- zafer.
Safer Ayında Kılınması Gereken Namazlar
Safer ayının ilk ve son çarşamba gününün gecesinde, yani salı gecesi kılınacak namazdır;
1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 17 Kevser Sûresi
2 Rekât: Fatiha’dan Sonda; 5 İhlâs Sûresi
3 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Felâk Sûresi
4 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 1 Nâs Sûresi—Namazın akabinde 7 defa Estağfirullâh El Âziym ve etubu İleyh.

Safer ayının ilk ve son çarşamba günü, öğlen ve ikindi namazı arasında kılınacak namazdır;
1 Rekât : Fatiha’dan Sonra ; 11 İhlâs Sûresi
2 Rekât: Fatiha’dan Sonda; 11 İhlâs Sûresi

Bu namazdan sonra100 kere ”Yâ dâfia’l-belâyâ, idfâ anna’l-belâyâ, fallâhü hayrun hâfizan ve hüve Erhâmü’r-Râhimin, inneke alâ külli şey’in kadir” okunmalı ve dua edilmelidir.Her iki Namazın ardından Eller kaldırılıp 11 onbir defa Salatı Münciye okunur:
‘Allahümme Salli Alâ Seyyidinâ Muhammedin Salâten tünciinâ bihâ min cemii’ıl ahvâli ve l Afaat.Ve Tagdiilenâ bihâ Cemiial hâ-cât,Ve tüdahhirunaa bihâ min cemii’ıs seyyiât ,ve terfeunâ bihâ ea’led derecaat.ve tübelliğunâ bihâ agsal ğayât,min cemî’ıl h’ayrati fil hayâti ve bea’del memât,Bi Rahmetike yâ Erhamer Râhimin.Hasbunallâhü ve nıi’mel vekil nıi’mel mevlâ ve Nıi’men nasıir Guf-raneke Rabbenâ ve ileykel masıir.’
Sonra,”Ya Rabbi!Beni ve aile efradımı,akraba-ı taallugatımı,komşularımı ve bil cümle mü’minleri Âfât-ı Semâviye ve Aradiyyelerden(yer ve gök afetlerinden)Ve cemi’belalardan mıhafaza Eyle! Amin” denir.
alıntı:yeşil eşarplı kız